Barbat na otoku Rabu

Na jugozapadnoj obali otoka Raba nalazi se grad Barbat, prvo mjesto koje vas očekuje nakon ogoljelog kamenjara Mišnjaka. Na ovom području prevladava nisko aromatično raslinje, a plodno polje veoma je pogodno za uzgoj maslina, vinove loze i raznog povrća.
Stanovništvo Barbata se pretežno bavi poljoprivredom, pčelarstvom, vinogradarstvom i ribarstvom, uz turizam koji je vodeća gospodarska grana u Barbatu i na cijelom otoku Rabu. Mnogi domaći proizvodi iz obiteljskih gospodarstava poput ovčjeg sira, maslinovog ulja, meda, vina i drugih tradicionalnih specijaliteta mogu se naći i na stolovima gostiju.
Barbat je poznat svojim pješčanim plažicama koje uz atraktivni Barbatski kanal i blizinu otoka Dolina stvaraju poseban doživljaj hrvatskog Jadrana, a valja napomenuti i kako je Barbat pravi raj za surfere i nautičare, koji svoj vez uvjek mogu pronaći u jednoj od marina.
Od brojnih povijesnih i kulturnih znamenosti valja naznačiti ostatke starokršćanske crkvice, ranoromaničke crkve Sv. Damijana iz 12-13 stoljeća, te antičku grčku vojnu utvrdu.
Smještaj u Barbatu možete pronaći kod privatnih iznajmljivača koji nude apartmane i sobe, a bogata ugostiteljska ponuda sa specijaliziranim ribljim restoranima sigurno će ispuniti sva Vaša očekivanja.
Provedite svoj odmor u Barbatu i vratite se kući sa nezaboravnim sjećanjima na odmor koji će zauvijek ostati u vašem pamćenju!