Restaurant Aco
Svima su poznate blagodati i prednosti mediteranske kuhinje, a toga je svjesno i osoblje restorana "ACO". Mediteranska kuhinja označava posebnu kulturu spravljanja i uživanja u jelima, koja se razvila u krajevima uz obalu Mediterana, a samim time i na Jadranu. Ta prehrana uključuje obilato korištenje maslinovog ulja u spravljanju jela, mnogo raznog voća i povrća, korištenje bijelog i crvenog luka, aromatično začinsko bilje poput ružmarina, bosiljka i majčine dušice, raznovrsne ribe i ostale plodove mora, te brojne vrste mesa poput janjetine i jaretine, ali s vrlo malo svinjskog mesa. U toku svakog obroka nezaobilazna je, naravno, i čaša ili dvije kvalitetnog crnog vina. Osim zajedničkih karakteristika, mediteranska kuhinja ima i brojne regionalne značajke, pa se tako i na otoku Rabu razvio jedan autohtoni oblik mediteranske kuhinje.
U ugodnom ambijentu restorana "ACO" možete uživati u ribljim i mesnim specijalitetima, te školjkama i rakovima pripremljenim na starinski domaći način, koji niti najveće gurmane neće ostaviti ravnodušnima. Pored uobičajenih jela nudimo i autohtone specijalitete i slastice s Raba koje odišu ovim podnebljem: rapsku tortu i fritule, hobotnicu i lignje s krumpirom pod peku, kopunov gulaš, janjetinu, slanu ribu, marinadu...